[anysurfer.logo]

Met vier op cursus 2021

Met vier op cursus 2021

Feest   |  22 AUGUSTUS 2021 | 09:00-09:30

Organiseert jouw organisatie een geattesteerde kadervormingscursus animator, hoofdanimator of instructeur en heb je zin om deze naar nog een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan in voor onze peer review waarbij je wordt opgedeeld in groepjes van +- vier personen en gedurende het werkjaar 2021-2022 op bezoek gaat bij elkaar om enerzijds feedback te krijgen op je eigen cursus en anderzijds te leren van de cursussen van de andere jeugdwerkorganisaties.

Waarop geven we feedback? 

Praktische zaken zoals de locatie van je cursus, hoe pak je pauzes aan? Wat doen jullie als avondactiviteit? Is het een cursus met of zonder overnachting en wat zijn daar volgens jou de voordelen van. Welke jongeren gaan er mee op cursus?

Begeleiding: Is er standaard een beroepskracht aanwezig? Wordt de vorming enkel door vrijwilligers gegeven of ook door beroepskrachten? Hoe worden de vrijwilligers geworven?

Inhoudelijke feedback: we wonen samen 1 of 2 sessies bij. Nadien wisselen we in het groepje van vier uit over wat we zagen. We hebben het over de inhoud van de cursus, de begeleidershouding van de instructoren en hoe de competenties terugkomen in jullie programma.

Let op: het is absoluut niet de bedoeling om elkaar te beoordelen! Het traject heeft enkel als doel om van elkaar te leren en je eigen cursus nog net dat tikkeltje beter te maken. 

Voorwaarden om deel te nemen

 • Jouw organisatie zet in het werkjaar 2021-2022 een geattesteerde kadervormingscursus animator, hoofdanimator of instructeur op poten.
 • Je kan je tijdens het werkjaar 2021-2022 driemaal vrij maken om een namiddag op bezoek te gaan bij andere organisaties tijdens hun cursussen en je ontvangt je groepje tijdens je eigen cursus.
 • Je werkt als educatief medewerker of vormingsvrijwilliger in een jeugdwerkorganisatie die kadervorming organiseert. - Je hebt een lerende houding en staat open voor feedback. Je bent bereid om anderen constructieve feedback te geven.
 • Je werkt achteraf mee aan de evaluatie van de peer review. Je vult samen met je groepje een formulier in over het systeem en de opgedane inzichten. 

Timing

Schrijf je in voor zondag 22 augustus. In de eerste week van september ontvang je van ons:

 • Een lijst met de contactgegevens van de mensen uit jouw groepje.
 • Een leidraad voor het gesprek (tijdens de bezoeken is er geen fysieke begeleiding van De Ambrassade, maar we zorgen wel voor een leidraad om het gesprek op gang te helpen).
 • Op vrijdag 3 september van 16u-17u spreken we allemaal af op Zoom (de link om deel te nemen wordt jullie nog bezorgd). Hier krijgen jullie nog eens alle informatie en kunnen jullie de mensen uit jullie groepje leren kennen. Jullie zullen ook samen een planning opstellen voor de bezoeken.
 • Je bezorgt De Ambrassade jullie planning. Alle bezoeken vinden plaats tussen begin september 2021 en augustus 2022.
Indien je er niet kan bij zijn op 3 september, kan je dit aangeven bij je inschrijving. Je zal dan zelf contact op moeten nemen met de mensen uit jouw groepje. 

Doelgroep

 • Deze dienstverlening staat open voor educatieve medewerker of vormingsvrijwilligers uit jeugdwerkorganisatie die geattesteerde kadervorming organiseren. 

Jasmien          Schutz
Jasmien Schutz
 • Medewerker Jeugdwerkondersteuning