[anysurfer.logo]

#Jeugdwerkwerkt in België: Belgische uitwisseling over vrijwilligers

#Jeugdwerkwerkt in België: Belgische uitwisseling over vrijwilligers

jeugdwerkondersteuning   |  20 - 23 NOVEMBER 2023

#Jeugdwerkwerkt in België: Belgische uitwisseling over vrijwilligers

Op 6 juni 2023 organiseerden we het Congres #Jeugdwerkwerkt. Vandaag zetten we samen met heel wat jeugdwerkers en jeugdwerkorganisaties grote stappen richting na het congres. 

Op die manier draagt het congres bij aan straf en kwaliteitsvol jeugdwerk, meer jeugdwerk voor meer kinderen en jongeren én meer maatschappelijke waardering voor het jeugdwerk.

Om ons verhaal ook na 6 juni nog straffer te maken, steken we de grenzen van het Vlaamse jeugdwerk over. Van maandag 20 tot donderdag 23 november '24 trekken rond in België over de taalgrenzen heen en leren we meer over hoe het Waalse en Duitstalig jeugdwerk werkt met vrijwilligers.

Het Programma

Aan het programma wordt gewerkt. Je kan hieronder alvast een draft terugvinden.

We zullen werken rond volgende doelstellingen:

 • uitwisseling en inspiratie opdoen over werken rond competenties en talentgericht werken met/voor vrijwilligers
 • uitwisseling over motivatie bij vrijwilligers en verschillende soorten vrijwilligers
 • uitwisseling en beleving van de funfactor van vrijwilligerswerk
Doelgroep

Er kunnen 10 deelnemers uit Vlaanderen mee, 4 jeugdwerkers uit de Oostkantons en 9 jeugdwerkers uit Wallonië. We geven voorrang aan jeugdwerkers die momenteel werken met vrijwilligers. Dat kan op allerlei manieren. We zullen ook streven naar een mix van jeugdwerkvormen.

Engagement

Meegaan betekent dat je actief deelneemt aan/tijdens de uitwisseling en aanwezig bent op het kennismakingmoment met de Vlaamse delegatie op vrijdag 10 november '23 (13u30 tot 15u30 @ De Ambrassade).

Praktisch

Deelnemen is gratis dankzij budget van de nationale agentschappen (JINT, Bureau International Jeunesse en Jugendbuero). Treintickets, hotelovernachtingen, bezoeken en eten zijn inbegrepen in de prijs. Wij leiden alles in goede banen, jij hoeft enkel actief te participeren aan het programma. Van zodra de deelnemers geselecteerd zijn, nemen we verder contact op en maken we praktische afspraken.

Meegaan?

We vinden het belangrijk om zo inclusief mogelijk te werken en houden rekening met diverse behoeften en voorkeuren van de deelnemers. Heb je nog vragen? Zijn er drempels waardoor je aarzelt om deel te nemen? Aarzel niet om contact op te nemen met Lisa.

Lisa           Franken
Lisa Franken
 • Jeugdwerkondersteuner