[anysurfer.logo]

Jeugdwerktweedaagse

Jeugdwerktweedaagse

jeugdwerkbeleid   |  16 - 17 MEI 2019
jeugdwerktweedaagse
Trends, evoluties en ideeën met impact op jouw jeugdwerkorganisatie

Jaarlijks gaan de Commissie Jeugdwerk, beleidsmedewerkers, coördinatoren en geïnteresseerde jeugdwerkers op tweedaagse om te bouwen aan goed jeugdwerk, uitdagingen met elkaar te bediscussiëren, van elkaar te leren en te laten inspireren door externe sprekers.

Dit jaar werken we een programma uit waar over 2 dagen 14 sprekers hun visie op de toekomst kort zullen pitchen met trends en evoluties die impact zullen hebben op jouw jeugdwerkorganisatie. Het komende werkjaar (2019-2020) zal bijna iedereen terug bezig zijn met een nieuw beleidsplanningsproces want in december 2020 moet een nieuwe beleidsnota voor 2022-2025 ingediend worden. Daarom willen we jullie zo goed mogelijk inspireren en kiezen we voor een hele hoop sprekers die ongetwijfeld interessante invalshoeken zullen binnenbrengen.

Daarom 14 verschillende korte, inspirerende jeugdwerktalks. Na 15 min luisteren nemen we 20 minuten de tijd om met deze spreker in dialoog te gaan. Doorheen de dagen voorzien we ook de mogelijkheid om jouw vragen over de onderwerpen die aan bod kwamen achter te laten. Elke dag voorzien we ook twee open momenten waar je in gesprek met mede-deelnemers of de sprekers dieper kan ingaan op een onderwerp. We willen zoveel mogelijk perspectieven en meningen verzamelen over de verschillende onderwerpen om na deze tweedaagse over elk onderwerp een artikel te kunnen schrijven. Deze artikels verzamelen we later in een publicatie en is input voor jouw omgevingsanalyse die je zal maken voor je nieuwe beleidsnota.

Maar geen jeugdwerk zonder fun en ontspanning. Donderdagavond laten we de inhoud los en programmeren we een optreden, een avondmaal en zetten we de koer van De Ambrassade voor jullie on fire. Ook de nodige slaapplaatsen zijn voorzien. 

Wie verwachten we? 

We mikken op medewerkers en vrijwilligers van erkende jeugdwerkorganisaties die meewerken aan het beleidsnotaproces (voor de beleidsnota van 2022 - 2025) van zijn of haar organisatie. 

Programma

We zijn momenteel alles sprekers aan het contacteren. Zodra een spreker vast ligt verschijnt dit hieronder in het programma. Een gedetailleerd programma overzicht volgt als alle sprekers bevestigd zijn. Hou deze pagina dus in het oog! 

donderdag 16 mei
 • 7 sprekers 
  Al bevestigd: Jan Peumans (Voorzitter Vlaams Parlement en deelstaatsenator), Naima Charkaoui (kinderrechtencommissaris ad interim), Eveline Meylemans (Adviseur Vlaamse Jeugdraad), Nele Van Hoyweghen (VN Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling), Jan Wallyn (Directeur Zinnema), Sara Lampen (Betonne Jeugd), Lieven Miguel Kandolo (oprichter Kolamela, reporter bij Stampmedia)
 • 2 x open ruimtes met gesprektafels
 • optreden van improvisatietheater Borrris
 • avondmaal 
 • Ambraskoer on fire
 • mogelijkheid tot overnachting
vrijdag 17 mei
 • 7 sprekers
  Al bevestigd: Lode VermeerschLise Szekér (onderzoeksproject CSI Flanders), Lieve Bradt (Jeugd Onderzoeks Platform), Nadia Nsayi (beleidsmedewerker Broederlijk Delen), Eline Van Onacker (studiedienst Departement Werk en Sociale Economie).  
 • 2 x open ruimtes met gesprektafels

Sprekers over deze onderwerpen moeten nog bevestigd worden: Duurzame transities in de samenleving – Wat drijft jongeren tot engagement  – Jongerenarmoede – Visie van Europa op jeugdwerk - Trends in jongerencultuur – …

De meeste sprekers zullen parallel aan bod komen, je kan ter plaatse zelf een keuze maken en hoeft dus op voorhand je keuze niet door te geven.

Jeugdwerk2daagse programma donderdag
Jeugdwerk2daagse programma donderdagavond
Jeugdwerk2daagse programma vrijdag

Doelgroep

 • Leden van de Commissie Jeugdwerk
 • Coördinatoren van de meer dan 100 Vlaams erkende jeugdwerkverenigingen
 • Elke medewerker of vrijwilliger van een erkende jeugdwerkvereniging die betrokken is op het beleidsnotaproces van zijn of haar organisatie. 

Timmy          Boutsen
Timmy Boutsen
 • Medewerker Jeugdwerkondersteuning