[anysurfer.logo]

Inspiratiedag jeugd(werk)infrastructuur

Inspiratiedag jeugd(werk)infrastructuur nov

jeugdwerkondersteuning   |  14 NOVEMBER 2019 | 09:30-16:30
JWinfrastructuur nov 2019

THEMA: Bouwen en verbouwen

Tijdens deze inspiratiedag wordt ingezet op het thema (ver)bouwen. 

De inspiratiedag zal als volgt worden ingedeeld:  

programma inspiratiedag 14/11

In de voormiddag ligt de focus op inspireren, uitwisseling, expertise opbouwen en delen rond één specifiek thema op 14/11 wordt dit dus bouwen en verbouwen.

Voor deze inspiratiedag wordt er gekozen voor 4 tot 6 ervaringsdeskundigen die elk vanuit hun invalshoek een inzicht omtrent (ver)bouwen van jeugd(werk) infrastructuur komen pitchen (een architect, iemand die een bouwproces heeft getrokken als vrijwilliger, parochie, gemeente...). Daarbij wordt ook ingezet op interactie en uitwisseling tussen sprekers en deelnemers. 

Hieronder vind je de reeds bevestigde sprekers 

  • Els Van Reeth van interieur- en architectenbureau Plek°. Een dame met intussen verschillende ervaringen als architecte bij (ver)bouwen van jeugdwerkinfrastructuur. 
  • Steven De Bie diensthoofd jeugd @ Tielt. Heeft net een groots participatief project achter de kiezen met als resultaat een groot jeugdcomplex. 
  • Frank Claerhout voorzitter vzw Chiro LokAal. Vzw ging aan de slag met vrijwilligers om een groot loodsgebouw te verbouwen tot de chiro lokalen. 

In de namiddag gaan we aan de slag met de input uit de voormiddag. Hoe kunnen we de expertise uit de voormiddag omzetten naar de praktijk? Dit kan leiden tot het ontwikkelen van een tool, tot een artikel ter inspiratie van lokale groepen of tot een samenwerking met nieuwe partners. Via deze inspiratiedagen willen we samen vorm geven aan de toekomst van jeugd(werk)infrastructuur. Voor meer en betere ruimte voor kinderen en jongeren. 

Praktische zaken

 • Locatie
  Comeniussite @ Dapperenstraat 20 te 1081 Koekelberg 
  Dit is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer: u neemt een trein tot in Brussel Zuid en van daar kan u via Metro 2 en/of 6 tot aan Simonis, wat vlakbij is.  
 • Kostprijs
  Enkel de voormiddag is betalend (zie voor de prijzen bovenaan rechts). 
  De namiddag is gratis, maar we weten bij inschrijving wel graag of je blijft voor de lunch en/of namiddaggedeelte. 

An           Van Lancker
An Van Lancker
 • Beleidsmedewerker jeugdtoerisme, jeugdlokalen en regulitis