[anysurfer.logo]

Hoe (samen) wegen op beleid?

Hoe (samen) wegen op beleid?

jeugdwerkbeleid   |  24 OKTOBER 2018 - 29 JANUARI 2019
Hoe wegen op beleid

Wil je groeien in de manier waarop je invloed uitoefent op beleidsmakers? Wil je meer te weten komen over wanneer en hoe je je strijdpunten, die van je jeugdwerkorganisatie en de volledige sector het best naar voor kunt brengen? Wil je dit graag doen vanuit de kracht van het jeugdwerk en de sector? 

In deze vorming staan we stil bij de specifieke beleidsbeïnvloedingsprocessen binnen het jeugdwerk en hoe De Ambrassade, Commissie Jeugdwerk en de Vlaamse Jeugdraad je hierbij kunnen ondersteunen. 

We starten met een netwerkbrunch met de leden van de commissie jeugd van het Vlaams Parlement. Zo leren zij in de aanloop naar een nieuwe legislatuur de jeugdsector beter kennen en weten jullie wie aan te spreken. Vanaf 12u starten we onder leiding van Erik van Venetië met een inleiding tot de lobby. We gaan na hoe we invloed kunnen uitoefenen op beleidsniveau, hoe we de agendasetting kunnen beïnvloeden en hoe we impact kunnen realiseren. We oefenen ook op lobbygesprekken en kunnen aan de slag met concrete tips. Er is ook tijd voor coaching over lobby-aanpakken voor specifieke cases, dus we vragen je zeker op voorhand nog eens om hier over na te denken!

Planning:

10u: Netwerkbrunch

12u-17u: Inleiding op lobbytechnieken, concrete lobbygesprekken en coaching met Erik Van Venetië.

Deze vorming bestaat uit twee momenten. Op de opvolgsessie is er ruimte voor uitwisseling van de meest waardevolle beleidsbeïnvloedingspraktijken en werken we op basis van jullie vragen verder.

Liesbeth          Maene
Liesbeth Maene
 • Beleidsmedewerker jeugdwerk
schrijf hier in
 • Léopoldstraat 25, Brussel, België

€ 60 (sociaal tarief)

€ 100 (standaardtarief)

€ 150 (solidariteitstarief)

 • 24 OKTOBER 2018 | 10:00-17:00
 • 29 JANUARI 2019 | 10:00-17:00

Gerelateerd nieuws