[anysurfer.logo]

Hallo Minister!

Hallo Minister!

jeugdwerkbeleid   |  27 SEPTEMBER 2019 | 13:30-16:00
Hallo Minister! is volzet. Wil je toch nog proberen om er bij te zijn? Stuur Liesbeth Maene dan een mailtje en zij zet je op de wachtlijst. 

Op 27 september nodigen we de nieuwe minister van Jeugd en de nieuwe parlementsleden van de Commissie Jeugd van het Vlaams Parlement uit om het veld van jeugdbeleid en jeugdwerk goed te leren kennen.

Iedereen is welkom vanaf 13u in de TOP van de KVS om met heel het jeugdwerk aan onze nieuwe minister en politieke vertegenwoordigers een eerste straffe indruk te maken.
We brengen het brede perspectief van kinderen en jongeren tot leven en bouwen samen verder aan de krachten voor de agenda van de toekomst van het jeugdwerk. De Vlaamse Jeugdraad pakt op haar beurt uit met haar unieke en krachtige beleidswerk voor alle kinderen, jongeren en hun organisaties.

Wil jij ook de nieuwe minister laten kennismaken met jouw organisatie, de uitdagingen waar we voor staan en de krachten van waaruit we vertrekken? Werk jij de volgende vijf jaar aan geïntegreerd jeugdbeleid? Dan is Hallo Minister! een must. Je bouwt er met ons mee aan een anders-dan-anders kennismaking, geen saaie voorstellingsronde, maar een jonge blik op de wereld van morgen.

Aansluitend op Hallo Minister gaat vanaf 16u Ambras Terras door op de koer van De Ambrassade. We zetten daar het jeugdwerk-jaar feestelijk in. Wil je na het ontmoeten van de nieuwe minister afsluiten met een gezellige babbel op onze koer? Schrijf dan zeker ook meteen in voor Ambras Terras

Programma

  • We stellen u voor: Wat betekent het om jong te zijn in onze wereld (Ft. WAT WAT) en we leren meteen de minister iets beter kennen: hoe was úw jeugd, minister?

  • Die wereld is ondertussen best complex geworden, waar liggen kinderen en jongeren van wakker? Ze vertellen het u zelf. Ook het jeugdwerk vangt deze klanken op, elke dag, ter veld, in de lucht en in het bos. Wie zijn we, wat doen we en wat zijn onze uitdagingen? We ervaren samen wat jeugdwerk inhoudt en steken de handen uit de mouwen met das Kunst. Want #Jeugdwerkwerkt.

  • We bouwen samen elke dag verder aan sterk jeugdwerk, voor àlle kinderen en jongeren, maar komen daarbij ook wel wat uitdagingen tegen. Jeugdwerkers geven ons hun eigen verhaal uit de praktijk, waar botsen zij op, hoe pakken ze die uitdagingen aan en wat verwachten we van de nieuwe minister?
Wie brengt die verhalen?

  • We willen ook weten hoe de nieuwe parlementsleden denken over deze uitdagingen én hoe ze aan te pakken. We gaan over deze verschillende uitdagingen twee keer in gesprek met de kersverse parlementsleden voor de Commissie Jeugd, beide keren in een combinatie van een lid van de oppositie, een lid van de meerderheid (namen nog aan te kondigen) en de jeugdwerkers in kwestie. Deze gesprekken worden gemodereerd door Dries De Smet, coördinator van de Vlaamse Jeugdraad.

  • Eva Vereecke, directeur van De Ambrassade, sluit af met een nagesprek om te weten te komen hoe de minister terugkijkt op deze kennismaking. Alexandra Smarandescu, voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad geeft de minister alvast een uitnodiging mee om zeker aan de deur van de Vlaamse Jeugdraad te komen kloppen en daarna gaan we naar het Ambrasterras op De Ambrassade om samen af te sluiten met een lekker drankje. 

Doelgroep

  • Jeugdwerkers Beleidsmedewerkers jeugdwerk
  • Coördinatoren Jeugdwerk
  • Vlaamse Jeugdraad adviseurs en vrijwilligers
  • Medewerkers departement CJM
  • Aanspreekpunten Jeugd van de verschillende departementen
  • Leden van de commissie Jeugd van het Vlaams Parlement 

Liesbeth                    Maene
Liesbeth Maene
  • Beleidsmedewerker jeugdwerk