[anysurfer.logo]
You are previewing the website. You can switch to the regular view.

Collegagroep Zakelijk beheer

Collegagroep Zakelijk beheer mei

jeugdwerkondersteuning   |  17 MEI 2024 | 09:30-12:30

Als zakelijk en/of administratief medewerker sta je er samen met je coördinator voor in om het zakelijk beheer van jouw organisatie in goede banen te leiden. Van begrotingen opstellen tot deelnemerslijsten bijhouden, van inschrijfsystemen creëren voor leden, tot toveren met Excel tabellen.

Elke jeugdwerkorganisatie heeft zo hun eigen systemen om dit bol te werken. Eigen tools, eigen programma’s, eigen sjablonen, enz. Er liggen bijgevolg heel wat leerkansen bij elkaar. Net daarom brengen we jullie graag samen tijdens de Collegagroep Zakelijk beheer.

Kom te weten hoe andere organisaties hun zakelijk beheer regelen en welke systemen zij gebruiken. Zodat jij het warm water niet telkens zelf moet uitvinden.

Wat staat er op het programma van 17 mei?

We houden een feedback-carroussel rond het nieuwe financieel sjabloon dat bij de werkingsverslagen hoort. Om de verantwoording van 2023 af te leggen gebruikte je voor het eerst het nieuwe sjabloon. We geven hier tips aan elkaar hoe iedereen dit aangepakt heeft en waar er nog uitdagingen liggen. Elkaar verder helpen met vragen staat hier centraal.

Vervolgens houden we het binnen het financiële topic. We duiken in manieren om de financiën van jouw organisatie doorheen het jaar goed en correct bij te houden. We vertrekken vanuit het opstellen van een meerjarenbegroting voor je beleidsnota, gaan via jaarbegroting naar het opvolgen van budgetten door verantwoordelijke collega's.

Hoe gaan jullie daar mee om? Welke systemen gebruiken jullie voor budgetbeheer door collega's? Wie krijgt op welke momenten inspraak of verantwoordelijkheid? ... We leggen de nadruk op uitwisseling van jullie praktijken. Wat werkt nu al goed? Waar botsen jullie nog op? Hoe pakken andere organisaties het aan?

Bij het nieuws uit De Ambrassade komt oa de patrimoniumtaks aan bod, alsook de brochure van De Federatie rond aanvullende financiering.

Doelgroep

Zakelijk en administratief medewerkers van organisaties die erkend en/of gesubsidieerd zijn binnen het decreet Vlaams jeugd- en kinderrechtenbeleid. 

Waarom kiezen we ervoor om vegetarische lunches aan te bieden?

De Ambrassade gelooft in een duurzame, gelijkwaardige en participatieve samenleving. We streven mee naar een duurzamere wereld en kiezen daarom om enkel vegetarische en/of veganistische gerechten aan te bieden tijdens onze evenementen, vormingsdagen en lunches. Kom meer te weten over onze missie, visie en waarden op onze website.

Lisa           Franken
Lisa Franken
 • Jeugdwerkondersteuner
 • De Ambrassade, Léopoldstraat, Brussel, België

€ 20 (sociaal tarief) - € 35 (basistarief) - € 50 (solidariteitstarief)

 • 17 MEI 2024 | 09:30-12:30

Gerelateerd nieuws