[anysurfer.logo]

Collegagroep vorming dec 2020

Collegagroep vorming dec 2020 dec

Feest   |  15 DECEMBER 2020 | 12:30-16:30
Omwille van de stijgende corona-cijfers hebben we besloten de collegagroep vorming van december 2020 online te laten doorgaan. Deelnemers krijgen tijdig een link naar de zoom-meeting. 

De collegagroep vorming is de plek om onder vormingscollega’s kennis en expertise op te bouwen en te leren van elkaar.

De collegagroep is telkens te gast bij één van de deelnemende organisaties, waar we kennis maken met hun inspirerende praktijken. Daarnaast buigen we ons over verschillende vragenstukken waarmee iedereen naar de collegagroep komt. Met de opgebouwde expertise of de vragen die overblijven, gaan we verder aan de slag. Zo nodigen we soms een externe vormingsgever uit, kunnen er agendapunten worden doorgeven aan de commissie jeugdwerk of aan bepaalde werkgroepen. Vaak is er ook een link met andere geplande activiteiten, studiedagen of projecten.

Het belangrijkste uitgangspunt: de collega’s maken de collegagroep. Vanuit De Ambrassade ondersteunen we jullie zo goed we kunnen door agendapunten te programmeren, vormingsgevers te zoeken, methodisch voor te bereiden, enz. Maar jullie geven zelf aan waar we rond werken. 

Het programma

 • 12u30-13u: OPTIONEEL Samen digitaal lunchen in onze Drive In Cinema

  Tijdens de lunch kijken we naar leuke, grappige en inspirerende filmpjes uit het jeugdwerk. Zin om jouw beste jeugdwerkfilmpje in te sturen voor dit fantastische jeugdwerk filmfestival? Niet twijfelen! En het mag echt alles zijn. Een filmpje van een zotte activiteit van één van je lokale groepen, een tof filmpje dat jullie maakten tijdens een vorming, beeldmateriaal van jullie kamp- of vakantiezomer, Toneeltjes, filmpjes als inkleding, … Elk bewegend beeld is welkom!

 • 13u-13u30: Hét rondje

  Tijdens de collegagroep maken we altijd tijd om uit te wisselen rond de volgende vragen: Volgde of programmeerde je een interessante vorming/webinar? Maak je graag reclame voor een vorming/evenement van jullie organisatie? Loop je op iets vast en wil je jouw collega’s graag iets vragen?

 • 13u-14u30: Een vormingsbeleid voor jouw organisatie

  Dit jaar staat de collegagroep vorming in het teken van het vormingsbeleid uitwerken of verbeteren voor jouw organisatie. Tijdens elke collegagroep staan we stil bij enkele onderdelen van zo’n vormingsbeleid. We maken hiervoor gebruik van het reflectie-instrument de Kwavoscoop. Tijdens deze collegagroep staan we stil bij de onderdelen ‘Inhoud’ (Waarover geven jullie vorming, hoe komt deze inhoud tot stand, wie beslist wat er wel en niet aan bod komt?) en ‘Begeleiders’. (wie geeft er bij jullie vorming? Hoe ondersteunen jullie deze begeleiders? Hoe leiden jullie ze op?) We zoomen in op deze onderdelen met een inspiratiewandeling in de buitenlucht en een uitwisseling in kleine groepjes.

 • 14u30-15u PAUZE

 • 15u-16u: Een online teambuilding voor jouw collega's of vrijwilligers

  Heb jij al nagedacht over een online teambuilding voor je vrijwilligers of collega’s? Wel, wij ook! We bedachten twee originele manieren om met je collega’s of vrijwilligers samen plezier te maken van achter je computer. We testen ze graag met jullie uit zodat jullie hier zelf ook mee kunnen experimenteren. Daarnaast is er ruimte om je eigen zotte ideeën in de groep te gooien.
 • 16u-16u20: Roddelen aan de koffiemachine
We werken allemaal van thuis uit dus roddelen aan de koffiemachine zit er niet meer in. We plaatsen een virtuele koffiemachine in ons digitaal vormingslokaal en creëren ruimte voor de gesprekken aan de koffiemachine. Wil je graag jouw frustraties kwijt over iets of goede raad vragen aan een collega. Het kan allemaal! 

 • 16u20-16u30: Evaluatie + Einde

Jasmien          Schutz
Jasmien Schutz
 • Medewerker Jeugdwerkondersteuning
schrijf hier in
 • Online

€20 (sociaal tarief) - €30 (standaardtarief) - €50 (solidariteitstarief)

 • 15 DECEMBER 2020 | 12:30-16:30