[anysurfer.logo]

Collegagroep ondersteuners van vrijwilligers

Collegagroep ondersteuners van vrijwilligers nov

jeugdwerkondersteuning   |  24 NOVEMBER 2020 | 12:30-16:30
De inschrijvingen zijn gesloten. Het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Ondersteun jij de vrijwilligers in jouw organisatie? Loop je hier soms wat op vast en wil je graag de expertise van andere ondersteuners inzetten?

Schrijf je dan in voor de collegagroep ondersteuners van vrijwilligers.

De collegagroep zal beroepskrachten die vrijwilligers ondersteunen in het jeugdwerk bijeenbrengen en met die groep aan de slag gaan rond onderwerpen waar de deelnemers moeilijkheden rond ondervinden. Op die manier kan je met collega's uit het jeugdwerk bepaalde moeilijke situaties met vrijwilligers bespreken en hier ook oplossingen voor vinden.

Vrijwilligers zijn goud voor je organisatie, dat wisten we al. Ze verzetten bergen werk en hoeven enkel wat waardering in de plaats. Helaas blijkt het niet zo simpel te zijn. Vrijwilligers willen duidelijk eigenaarschap nemen in je organisatie, maar krijgen het niet altijd en raken hierdoor gefrustreerd. Langs de andere kant krijgen ze het eigenaarschap wel, maar nemen ze het niet altijd. Als stafmedewerker is het een hele uitdaging om hierop in te spelen.

Programma

In deze editie van de collegagroep ondersteuners van vrijwilligers gaan we aan de slag met eigenaarschap. We laten ons hierin ondersteunen door Vormpijl

 • Wat betekent eigenaarschap in jouw organisatie?
 • Hoe ver gaan de verantwoordelijkheden van vrijwilligers?
 • Hoe zorg je ervoor dat je vrijwilligers gemotiveerd blijven om zich in te zetten voor je organisatie?
 • Wanneer krijgen de vrijwilligers geen eigenaarschap en waarom hebben jullie die keuze gemaakt?
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat vrijwilligers meer eigenaarschap krijgen en nemen? 
 • Wat is mijn rol als stafmedewerker?   

Tijdens deze vorming krijg je de kans eigen cases binnen te brengen en brengen we in kaart hoe eigenaarschap in zijn werk gaat.

Daarnaast houden we ook een denkoefening rond de collegagroep zelf. We stellen onszelf enkele vragen: wat is de collegagroep? Wat is de collegagroep zeker niet? Met welke verwachtingen kom ik naar de collegagroep? Hoe gaan we in de toekomst te werk?
Samen maken we werk van een duidelijk doelstellingenkader zodat we een vlotte samenwerking kunnen garanderen en er een boeiend en uitdagend werkjaar van kunnen maken! 

Online

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kozen we ervoor om dit evenement volledig online te laten doorgaan.

Praktisch

Inschrijven kan via de inschrijvingslink rechts boven aan deze pagina. Je ontvangt enkele dagen op voorhand een mail met de link om te kunnen deelnemen aan deze collegagroep. We maken gebruik van het online platform Zoom.

Doelgroep

Deze collegagroep richt zich op beroepskrachten die vrijwilligers ondersteunen en hierin willen groeien.

Lisa           Franken
Lisa Franken
 • Jeugdwerkondersteuner
 • Online

€ 20 (sociaal tarief) - € 30 (standaardtarief) - € 50 (solidariteitstarief)

 • 24 NOVEMBER 2020 | 12:30-16:30