[anysurfer.logo]

Collegagroep communicatie: etnomarketing

Collegagroep communicatie: etnomarketing okt

communicatie   |  10 OKTOBER 2019 | 09:30-16:00

Communicatie een cruciaal onderdeel van de organisatie, ook in het jeugdwerk. Zonder een straffe communicatie weet niemand met wat jouw organisatie juist bezig bent. Communicatie is een onmisbare schakel in je werking. Maar soms is het moeilijk om met weinig middelen, tijd of expertise een goede communicatiestrategie uit te werken. Daarom brengen we de communicatiemedewerkers van het jeugdwerk samen. 4 keer per jaar komen we samen om ervaring en expertise uit te wisselen, om bij te leren rond communicatie gerelateerde onderwerpen en om de communicatie collega’s uit het jeugdwerk te leren kennen. 

Hoe ziet zo een collegagroep er uit?  

We organiseren 4 verschillende bijeenkomsten van telkens een hele dag. Elke collegagroep focust op één bepaald thema. Nichecommunicatie, social media, privacy-wetgeving, … We luisteren naar jullie noden en behoeften om richting te geven aan het programma. Omdat de collegagroepen steeds een ander communicatie-onderdeel onder de loop nemen, moet je je ook inschrijven per dag. Zo kan je kiezen welke collegagroepen relevant zijn voor jou. 

Programma collegagroep oktober

Hoe bereik je kinderen en jongeren met een allochtone achtergrond? Een vraag waarop vele communicatieverantwoordelijken het juiste antwoord niet weten, als dat juiste antwoord zelf bestaat.

Tijdens de collegagroep communicatie van oktober focussen we op etnomarketing. Etnomarketing gaat er van uit dat traditionele communicatie nog vaak berust op een stereotiepe – en achterhaalde – aanpak. Hierbij worden een hoop opportuniteiten gemist.

De term etnomarketing verwijst naar het optimaal inzetten van uw merk- en marketingstrategie om de nieuwe (jonge) belg, die ook vaak een allochtonge achtergrond heeft, te bereiken.

Tiqah, een communicatiebureau dat bedrijven helpt met hun boodschap tot bij de multiculturele gemeenschap te krijgen, zal ons een hele dag begeleiden tijdens een workshop rond etnomarketing. In samenspraak met ons zullen zij dit keer focussen op het jeugdwerk. Ze nemen ons mee in hoe je als jeugdwerkorganisatie het best je communicatiestrategie kan inzetten om diverse groepen jongeren en kinderen te bereiken.

Voormiddag

 • Interactieve kennismaking met het onderwerp
 • Inzichten en theorie
Namiddag

 • Interactieve sessies waarbij verschillende domeinen worden behandeld (Hoe welke kanalen inzetten? Welke content slaat aan? Hoe zet je ambassadeurs in? ...) 

Verder contact met de collega’s communicatie 

Er bestaat ook een Facebookgroep ‘collegagroep communicatie’. Vele van de communicatieverantwoordelijken in het jeugdwerk zitten in die groep. We delen er nieuwtjes of vacatures met elkaar. Je kan er terecht met al je communicatievragen of je kan er zelf je tips en tricks droppen. Wil je ook deel worden van de Facebookgroep? Zoek dan ‘collagegroep communicatie’ op Facebook en doe een aanvraag om lid te worden.

Ben je nieuw als communicatiemedewerker in het jeugdwerk? En wil je graag wat meer info over de collegagroep of over andere zaken? Neem dan gerust contact op met Lisa De Deken. Je vindt haar contactgegevens onderaan.

De Ambrassade en Mediaraven nemen de rol van facilitator op, niet die van deskundige. 

Lisa          De Deken
Lisa De Deken
 • Communicatiemedewerker
 • Chirojeugd-Vlaanderen vzw, Kipdorp, Antwerpen, België

  30 (sociaal tarief) - € 50 (standaardtarief) - € 75 (solidariteitstarief)

 • 10 OKTOBER 2019 | 09:30-16:00

Gerelateerd nieuws