[anysurfer.logo]

Collegagroep communicatie (okt 2018)

Collegagroep communicatie (okt 2018)

communicatie   |  2 OKTOBER 2018 | 10:00-16:00
collegagroep communicatie

Ook in het jeugdwerk is communicatie een cruciaal onderdeel van de organisatie. Zonder een straffe communicatie weet niemand met wat jouw organisatie juist bezig bent. Communicatie is een onmisbare schakel in je werking. Maar soms is het moeilijk om met weinig middelen, tijd of expertise een goede communicatiestrategie uit te werken. Daarom brengen we de communicatiemedewerkers van het jeugdwerk samen. 4 keer per jaar komen we samen om ervaring en expertise uit te wisselen, om bij te leren rond communicatie gerelateerde onderwerpen en om de communicatie collega’s uit het jeugdwerk te leren kennen. 

Hoe ziet zo een collegagroep er uit? 

We organiseren 4 verschillende bijeenkomsten van telkens een hele dag. Elke collegagroep focust op één bepaald thema. Nichecommunicatie, social media, privacy-wetgeving, … We luisteren naar jullie noden en behoeften om richting te geven aan het programma. Omdat de collegagroepen steeds een ander communicatie-onderdeel onder de loop nemen, moet je je ook inschrijven per dag. Zo kan je kiezen welke collegagroepen relevant zijn voor jou.

Programma

De eerste collegagroep van het werkjaar 2018-2019 staat volledig in het teken van online advertenties. 
Om een groot bereik te hebben op social media ben je de dag van vandaag bijna verplicht om te werken met advertenties. Alleen is het niet zo simpel om te weten hoe je daar aan begint, en hoe je jouw budget dan het best kan inzetten. 

Kwinten Lambrechts neemt ons in de voormiddag helemaal mee in de wereld van de Facebook en Instagram ads. Kwinten is een freelance social media manager en kent de wereld van de online advertenties op zijn duimpje. Hij werkte ook al enkele social media campagnes uit voor De Ambrassade en heeft dus zeker voeling met het jeugdwerk.

In de namiddag zetten we een advertentielab en gaan we samen aan de slag. Zet je Facebook Business account op of probeer zelf een advertentie in mekaar te steken. Niek Godfroid (Mediaraven) en Lisa De Deken (De Ambrassade) hebben zelf al ervaring met online advertenties en zetten jullie mee op weg. 

Verder contact met de collega’s communicatie 

Er bestaat ook een Facebookgroep ‘collegagroep communicatie’. Vele van de communicatieverantwoordelijken in het jeugdwerk zitten in die groep. We delen er nieuwtjes of vacatures met elkaar. Je kan er terecht met al je communicatievragen of je kan er zelf je tips en tricks droppen. Wil je ook deel worden van de Facebookgroep? Zoek dan ‘collagegroep communicatie’ op Facebook en doe een aanvraag om lid te worden. 

Ben je nieuw als communicatiemedewerker in het jeugdwerk? En wil je graag wat meer info over de collegagroep of over andere zaken? Neem dan gerust contact op met Lisa De Deken. Je vindt haar contactgegevens onderaan. 

 De Ambrassade en Mediaraven nemen de rol van facilitator op, niet die van deskundige. 

Lisa          De Deken
Lisa De Deken
 • Communicatiemedewerker