[anysurfer.logo]

Collegagroep communicatie (mrt 2019)

Collegagroep communicatie (mrt 2019)

communicatie   |  5 MAART 2019 | 10:00-16:00
collegagroep communicatie

Ook in het jeugdwerk is communicatie een cruciaal onderdeel van de organisatie. Zonder een straffe communicatie weet niemand met wat jouw organisatie juist bezig bent. Communicatie is een onmisbare schakel in je werking. Maar soms is het moeilijk om met weinig middelen, tijd of expertise een goede communicatiestrategie uit te werken. Daarom brengen we de communicatiemedewerkers van het jeugdwerk samen. 4 keer per jaar komen we samen om ervaring en expertise uit te wisselen, om bij te leren rond communicatie gerelateerde onderwerpen en om de communicatie collega’s uit het jeugdwerk te leren kennen. 

Hoe ziet zo een collegagroep er uit? 

We organiseren 4 verschillende bijeenkomsten van telkens een hele dag. Elke collegagroep focust op één bepaald thema. Nichecommunicatie, social media, privacy-wetgeving, … We luisteren naar jullie noden en behoeften om richting te geven aan het programma. Omdat de collegagroepen steeds een ander communicatie-onderdeel onder de loop nemen, moet je je ook inschrijven per dag. Zo kan je kiezen welke collegagroepen relevant zijn voor jou. 

Programma

De collegagroep van maart staat in het teken van lay-out en huisstijl. 

In de voormiddag geven we het woord aan een communicatie-expert. Hoe ga je aan de slag met je huisstijl? Hoe maak je jouw organisatie herkenbaar in beelden, documenten, ...

In de namiddag nemen we tijd om zelf aan de slag te gaan met de tips die we kregen in de voormiddag. We maken wat beelden voor op social media of leren documenten lay-outen. Allemaal in de lijn van de huisstijlgids van jouw organisatie. 

Collegagroep communicatie werkjaar 2018-2019 

Dit jaar gaat de collegagroep door op volgende momenten: 

Het volledige programma van de collegagroep komt telkens +/- 6 weken op voorhand online. 

Verder contact met de collega’s communicatie 

Er bestaat ook een Facebookgroep ‘collegagroep communicatie’. Vele van de communicatieverantwoordelijken in het jeugdwerk zitten in die groep. We delen er nieuwtjes of vacatures met elkaar. Je kan er terecht met al je communicatievragen of je kan er zelf je tips en tricks droppen. Wil je ook deel worden van de Facebookgroep? Zoek dan ‘collagegroep communicatie’ op Facebook en doe een aanvraag om lid te worden. 

Ben je nieuw als communicatiemedewerker in het jeugdwerk? En wil je graag wat meer info over de collegagroep of over andere zaken? Neem dan gerust contact op met Lisa De Deken. Je vindt haar contactgegevens onderaan. 

 De Ambrassade en Mediaraven nemen de rol van facilitator op, niet die van deskundige. 

Lisa          De Deken
Lisa De Deken
 • Communicatiemedewerker