[anysurfer.logo]

Collegagroep communicatie: SEO

Collegagroep communicatie: SEO dec

communicatie   |  10 DECEMBER 2019 | 10:00-16:00

Communicatie een cruciaal onderdeel van de organisatie, ook in het jeugdwerk. Zonder een straffe communicatie weet niemand met wat jouw organisatie juist bezig bent. Communicatie is een onmisbare schakel in je werking. Maar soms is het moeilijk om met weinig middelen, tijd of expertise een goede communicatiestrategie uit te werken. Daarom brengen we de communicatiemedewerkers van het jeugdwerk samen. 4 keer per jaar komen we samen om ervaring en expertise uit te wisselen, om bij te leren rond communicatie gerelateerde onderwerpen en om de communicatie collega’s uit het jeugdwerk te leren kennen.

Collegagroep communicatie december 2019

Tijdens deze editie focussen we op SEO, search engine optimization en Google Grants

SEO is belangrijker dan ooit! De term verwijst naar zoekmachineoptimalisatie, waarmee we met een aantal ingrepen ervoor zorgen dat je website zichtbaarder wordt bij relevante zoekwoorden in Google. 
De sessie in de voormiddag zal gegeven worden door So Buzzy. Tijdens de workshop leren ze je de basistechnieken, zodat je er meteen zelf mee aan de slag kan. Als je dus wil leren hoe je potentiële "klanten" makkelijker de weg laat vinden naar jouw aanbod, dan is deze collegagroep zeker iets voor jou. 

In de namiddag leggen we ons toe op de inhoud van onze website. We bekijken wat een tekst goed vindbaar maakt in zoekmachines. Vervolgens zoek je verbeterpunten in de teksten die nu al op jouw website staan. Mediaraven zal deze sessie rond SEO-schrijven geven. 

Verder contact met de collega’s communicatie

Er bestaat ook een Facebookgroep ‘collegagroep communicatie’. Vele van de communicatieverantwoordelijken in het jeugdwerk zitten in die groep. We delen er nieuwtjes of vacatures met elkaar. Je kan er terecht met al je communicatievragen of je kan er zelf je tips en tricks droppen. Wil je ook deel worden van de Facebookgroep? Zoek dan ‘collagegroep communicatie’ op Facebook en doe een aanvraag om lid te worden.

Ben je nieuw als communicatiemedewerker in het jeugdwerk? En wil je graag wat meer info over de collegagroep of over andere zaken? Neem dan gerust contact op met Lisa De Deken. Je vindt haar contactgegevens onderaan.

De Ambrassade en Mediaraven nemen de rol van facilitator op, niet die van deskundige. 

Lisa          De Deken
Lisa De Deken
 • Communicatiemedewerker
schrijf hier in
 • AFS Interculturele Programma's, Hendrik Consciencestraat 52, 2800 Mechelen, Vlaanderen, België

 30 (sociaal tarief) - € 50 (standaardtarief) - € 75 (solidariteitstarief)

 • 10 DECEMBER 2019 | 10:00-16:00