[anysurfer.logo]

Collegagroep API (mei 2019)

Collegagroep API (mei 2019)

jeugdwerkondersteuning   |  15 MEI 2019 | 09:30-13:00
Collegagroep API

Sinds 2018 moeten alle Vlaams gesubsidieerde jeugdwerkorganisaties een API (Aanspreekpunt Integriteit) hebben. Deze API moet tegen juni 2019 een vorming gevolgd hebben. Wij faciliteerden al een aantal opleidingingen, die werden uitgewerkt door Pimento en Tumult

Om een goede opvolging te voorzien voor de API's besloten we tijdens de opleidingen een Collegagroep API op te starten. Het originele plan was om een eerste intervisie te doen in september 2019, na de kampzomer. De deelnemers aan de eerste twee API-opleidingen vroegen of er al in mei 2019 een eerste collegagroep kon plaatsvinden. Dus voerden we daad bij woord en zetten we de allereerste collegagroep API op poten. 

We willen van deze collegagroep meer maken als een moment voor uitwisseling. Als we dan toch de kans hebben om diverse API’s samen te brengen, koppelen we daar ook vorming/inspiratie aan vast.
De collegagroep zal telkens starten vanuit een of meerdere boeiende sessies en sluit af met een moment van uitwisseling waar ook cases vanuit de deelnemers zelf besproken kunnen worden. 
We kozen er voor de collegagroep twee keer per werkjaar te laten samenkomen. 

Het belangrijkste uitgangspunt: de collega’s maken de collegagroep. Vanuit De Ambrassade ondersteunen we jullie zo goed we kunnen door agendapunten te programmeren, vormingsgevers te zoeken, methodisch voor te bereiden, … maar jullie geven zelf aan waar we rond werken. 

Programma mei

 • 9u30 - 11u: Algemeen blok
  kwaliteit/preventie: Inspiratie voor eigen deontologische code op basis van het deontologische akkoord van de jeugdsector 
 • 11u15 - 12u15
  Keuzeblok: preventie/kwaliteit of reactie
 • 12u15 - 13u
  Cases bespreken

Heb jij een case rond integriteit vanuit je eigen werkervaring die je graag wil brengen op de collegagroep? Contacteer Hans Cools en hij zet het op de agenda van de collegagroep. 

Hans          Cools
Hans Cools
 • Beleidsmedewerker jeugd en jeugdinformatie
schrijf hier in
 • De Ambrassade, Léopoldstraat, Brussel, België

€ 20 (sociaal tarief)

€ 30 (standaardtarief)

€ 50 (solidariteitstarief)

 • 15 MEI 2019 | 09:30-13:00

Gerelateerd nieuws