[anysurfer.logo]

Basisvorming startende jeugdwerkers

Basisvorming startende jeugdwerkers najaar

startende jeugdwerkers   |  24 SEPTEMBER 2019 - 10 OKTOBER 2019
startende jeugdwerkers najaar 2019

De basisvorming startende jeugdwerkers (najaar) is volzet. Je kan wel nog inschrijven voor de editie die doorgaat in februari en maart. 

In een vormingstraject van twee dagen geven we je de basics mee die elke startende beroepskracht in het jeugdwerk onder de knie moet hebben. We verbreden je horizon met sessies over het jeugdwerklandschap, de bovenbouwactoren en netwerken. We verdiepen je competenties door in te zoomen op jou en je organisatie: missie en visie, beleidsnota, projectmatig werken met of zonder vrijwilligers enzovoort. Ze hebben na deze vorming geen enkel geheim meer voor jou.

Het traject wordt aangeboden in het najaar 2019 en herhaald in het voorjaar 2020. Je neemt telkens twee volledige dagen deel. 

Programma 

24 september

Kennismaking + missie en visie 

We nemen uitgebreid de tijd om elkaar en elkaars organisatie beter te leren kennen. We zoomen ook in op de missie en visie van jouw organisatie. Waarom is deze zo belangrijk? Hoe gebruik je ze in de praktijk? 

Jeugdwerkwerkt! 

Wat is dat nu eigenlijk, jeugdwerk? Hoe ziet de toekomst van onze organisaties en sector eruit? En hoe gaan we om met de grootste uitdagingen die er liggen? Kom tijdens deze sessie alles te weten over de missie van het jeugdwerk en het DNA van jeugdwerkers . We nemen je ook kort mee in drie thematajecten: #Krachtvandestem, #Krachtvandiversiteit en #krachtvankruispunten. 

Het jeugdwerklandschap verkennen 

Een groepsopdracht: we gaan op trektocht door het jeugdwerklandschap. Om te slagen zullen jullie je kennis over het jeugdwerklandschap moeten inzetten en wordt jullie rugzak meteen ook met nieuwe kennis aangevuld. 

28 februari 

Je werk plannen: aan de slag! 

Als jeugdwerker heb je het waarschijnlijk druk druk druk? Jouw agenda staat vol avondvergaderingen, je to do lijstje wordt steeds langer in plaats van korter en je overuren stapelen maar op. Tijdens deze workshop leren we agenda’s te beheren, beter te plannen en stress te beheersen. We wisselen elkaars goede voorbeelden uit. 

Coaching: een basis

Tijdens deze introductie in de wereld van het coachen leer je de basisprincipes kennen en begrijp je welke vaardigheden een goede coach nodig heeft. Je komt te weten welke vaardigheden je zelf al bezit als coach en in welke je nog kan groeien. We kijken ook waar je nu al als coach te werk gaat in jouw organisatie en waar je deze rol eventueel nog meer kan opnemen. 

Intervisie 

Iets nog niet aanbod gekomen, nog inspiratie nodig of een klankbord over jouw specifieke situatie? Dan is de intervisiemethodiek hier perfect voor. We leggen de methodiek uit en oefenen meteen op een of meerdere cases van jullie. Als je er nog geen intervisie is in jouw organisatie, dan ga je dat na deze sessie zeker voorstellen! 

Doelgroep

Deze vorming richt zich op startende jeugdwerkers die maximum 1 jaar bezig zijn aan hun eerste job als beroepskracht in het jeugdwerk.

Opgelet, de vorming is enkel bedoeld voor startende beroepskrachten die werken voor een organisatie die erkend is binnen het Vlaams decreet jeugd- en kinderrechtenbeleid. 

Jasmien          Schutz
Jasmien Schutz
 • Medewerker Jeugdwerkondersteuning
 • De Ambrassade, Léopoldstraat, Brussel, België

€ 60 (sociaal tarief) - € 100 (standaardtarief) - € 150 (solidariteitstarief) 

 • 24 SEPTEMBER 2019 | 09:00-16:30
 • 10 OKTOBER 2019 | 09:00-16:30