[anysurfer.logo]

Basisvorming startende jeugdwerker (feb 2019)

Basisvorming startende jeugdwerker (feb 2019)

startende jeugdwerkers   |  12 - 28 FEBRUARI 2019
basisvorming startende jeugdwerkers

De basisvorming voor startende jeugdwerkers helpt je op weg in je nieuwe job als jeugdwerker. Niet alle startende beroepskrachten in de jeugdsector hebben al evenveel kennis in huis over het jeugdwerk en zijn manier van werken. Vaak is het dat eerste (half) jaar toch echt bijbenen om je werk onder de knie te krijgen. 

In een vormingstraject van twee dagen geven we je de basics mee die elke startende beroepskracht in het jeugdwerk onder de knie moet hebben. We verbreden je horizon met sessies over het jeugdwerklandschap, de bovenbouwactoren en netwerken. We verdiepen je competenties door in te zoomen op jou en je organisatie: missie en visie, beleidsnota, projectmatig werken met of zonder vrijwilliger, enz. Ze hebben na deze vorming geen enkel geheim meer voor jou. 

Programma

12 februari

Kennismaking + missie en visie
We nemen uitgebreid de tijd om elkaar en elkaars organisatie beter te leren kennen. We zoomen ook in op de missie en visie van jouw organisatie. Waarom is deze zo belangrijk? Hoe gebruik je ze in de praktijk?

Netwerken en samenwerken:
Schaaf jouw netwerkskills bij en gooi ze meteen in de strijd om een goede samenwerking op poten te zetten. Werken we op dezelfde thema’s? Zitten we met eenzelfde nood? We proberen zoveel mogelijk raakvlakken te vinden en misschien vertrek je na deze vorming met een nieuw samenwerking.

Speeddate/lunch
Bouw aan je netwerk tijdens deze speeddate waarbij je in contact komt met heel wat interessante aanspreekpunten binnen en buiten De Ambrassade. Om de gesprekken wat te voeden, serveren we ondertussen een lekkere vegetarische lunch.

Het jeugdwerklandschap verkennen
Een groepsopdracht: we gaan op trektocht door het jeugdwerklandschap. Om te slagen zullen jullie je kennis over het jeugdwerklandschap moeten inzetten en wordt jullie rugzak meteen ook met nieuwe kennis aangevuld.

28 februari

Je werk plannen: aan de slag!
Als jeugdwerker heb je het waarschijnlijk druk druk druk? Jouw agenda staat vol avondvergaderingen, je to do lijstje wordt steeds langer in plaats van korter en je overuren stapelen maar op. Tijdens deze workshop leren we agenda’s te beheren, beter te plannen en stress te beheersen. We wisselen elkaars goede voorbeelden uit.

Jeugdwerkwerkt!
Wat is dat nu eigenlijk, jeugdwerk? Hoe ziet de toekomst van onze organisaties en sector eruit? En hoe gaan we om met de grootste uitdagingen die er liggen? Kom tijdens deze sessie alles te weten over de missie van het jeugdwerk en het DNA van jeugdwerkers . We nemen je ook kort mee in drie thematajecten: #Krachtvandestem, #Krachtvandiversiteit en #krachtvankruispunten.

Intervisie
Iets nog niet aanbod gekomen, nog inspiratie nodig of een klankbord over jouw specifieke situatie? Dan is de intervisiemethodiek hier perfect voor. We leggen de methodiek uit en oefenen meteen op een of meerdere cases van jullie. Als je er nog geen intervisie is in jouw organisatie, dan ga je dat na deze sessie zeker voorstellen! 

Jasmien          Schutz
Jasmien Schutz
 • Medewerker Jeugdwerkondersteuning
 • De Ambrassade - Léopoldstraat 25, Brussel, België

€ 60 (sociaal tarief)

€ 100 (standaardtarief)

€ 150 (solidariteitstarief)

 • 12 FEBRUARI 2019 | 09:00-17:00
 • 28 FEBRUARI 2019 | 09:00-17:00

Beelden