[anysurfer.logo]

Jeugdwerkzomer

Lees hier alles over de jeugdwerkzomer 2020. De jeugdwerkregels en zomerplannen 2020 op een rij.
Home

Hygiënepakketten

Colruyt Laagste Prijzen en Minister Dalle doneerden gratis hygiënepakketten. Het bestellen en afhalen is ondertussen afgelopen.
De Ambrassade, Colruyt Laagste Prijzen en Minister van jeugd Benjamin Dalle sloegen de handen in elkaar om kinderen, jongeren en jeugdwerkers een jeugdwerkzomer te bezorgen om nooit te vergeten en de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Colruyt Laagste Prijzen en minister van jeugd Benjamin Dalle doneerden samen 15.602 pakketten met hygiënemateriaal die wij samen met MateriaalMagazijn en de hulp van honderden jeugdwerkvrijwilligers verdeelden over het jeugdwerk. Van Chirobivak tot Kazou-vakantie. Van speelpleinweek tot Grabbelpasinitiatief.

Met deze actie verlichten we het vele voorbereidingswerk dat nu door tienduizenden vrijwilligers en jeugdwerkers gebeurt om de jeugdwerkzomer 2020 zo veilig mogelijk te laten verlopen. We weten dat deze pakketten onvoldoende zijn om élk jeugdwerkinitiatief te kunnen bevoorraden. Deel het materiaal dat na jouw kamp of werking overblijft met andere jeugdwerkverenigingen in je buurt.

Dit werd mogelijk gemaakt door de ongelofelijke inzet van Colruyt Laagste Prijzen, Minister van jeugd Benjamin Dalle, MateriaalMagazijn, De Ambrassade, DMVH, de inzet van vele nationale en lokale jeugdwerkers en lokale besturen die mee voor de afhaallocaties en helpende handen zorgen.

Wat is een hygiënepakket?

Colruyt Laagste Prijzen & De Ambrassade stelden een pakket samen met 7 producten zoals handgel, allesreiniger en mondmaskers. Deze producten helpen je om volgens de jeugdwerkregels een veilig jeugdkamp, -activiteit of -werking te organiseren. 

Wat zit er in het pakket?

 • 50 beschermende mondmaskers (3 lagig)
  Colruyt verhoogde het aantal mondmasker van 10 naar 50, zowel voor de bestelling in de eerste ronde als de bestelling in de tweede ronde. Zo kom je met deze 50 stuks een lange tijd toe, want je hebt enkel een mondmasker nodig als je bubbel met externe (buiten je bubbel) in contact komt. 

 • Vloeibare zeep
  5 x Vloeibare handzeep assortiment (500ml) - Boni Selection OF 3 X Vloeibare handzeep asssortiment (300ml) - Boni Selection + 3 x Vloeibare handzeep (500ml) navul - Everyday  
  Maak er een goede gewoonte van om regelmatig je handen te wassen.

 • 1 fles handonstmettingsgel van 1 liter
   (1 x Handonstmetting (1L - 85% alc) OF 1 x Handontsmetting (1L - 75% alc) + pomp)  
  Met een handige pomp om snel de handen te ontsmetten. Maar gebruik de ontsmettingsgel niet als er water en zeep voorhanden is. Je handen drogen namelijk uit als je teveel ontsmettingsgel gebruikt. Je handen wassen met zeep en water is even effectief.

 • 3 dozen zakdoekjes (Everyday)
  Je hoeft die niet te bewaren tot op het einde van je activiteit bij het afscheid nemen om tranen op te vangen. Maar om druipende neuzen schoon te maken of in te hoesten als het kriebelt en daarna in de vuilbak te gooien.

 • Allesreiniger spuitbus
  3 x Spray allesreinger citrus (750ml) - Boni Selection OF 1 X Spray (Dettol) + navulling allesreiniger citroen EVD (2L)
  Om de tafels terug schoon te maken (als de andere groep komt eten) of het materiaal dat van de ene bubbel naar de ander bubbel gaat te reinigen.

 • Papier
  2 keer 275 (of 270) meter papier op een rol
  Om alles schoon terug af te vegen. Niet om je speelterrein af te bakenen ;)!

 • 1 grote fles allesreiniger
  (power&resh (4L) – Dettol)
  Voor als je jeugdlokalen een grondige poetsbeurt nodig hebben.

Hoe bestel je een hygiënepakket? 

Het bestellen en afhalen van hygiënepakketten is afgelopen en niet meer mogelijk. Er zal geen nieuwe voorraad meer bijkomen.

Wie kan een pakket bestellen?

De hygiënepakketten zijn voorbehouden voor jeugdwerkorganisaties.

Onder jeugdwerk verstaan we deze verenigingen: 

 • Lokale jeugdbewegingsgroep
 • Speelplein
 • Jeugdhuis 
 • Vakantie-initiatief voor kinderen en jongeren
 • Werking met kwetsbare kinderen en jongeren (WMKJ)
 • Cultuur-educatieve jeugdvereniging (Vlaams erkend) 
 • Jeugdvereniging participatie of informatie (Vlaams erkend)
 • Landelijk georganiseerde jeugdvereniging (Vlaams erkend)
 • Jeugdverblijf
 • Jeugddienst
 • Andere jeugdwerkvereniging 

Wat als je jeugdwerkorganisatie meer dan 5 pakketten nodig heeft?

Deze actie is een duwtje in de rug. Voor sommige verenigingen zullen deze producten volstaan om hun initiatief hygiënisch te laten verlopen. Anderen zullen extra producten nodig hebben. Ieder product is verkrijgbaar in een Colruyt Laagste Prijzen winkel in je buurt.

Vragen

Zit je nog met vragen over de hygiënepakketten? Is er iets niet duidelijk? Bekijk dan zeker eerst de FAQ's/vaak gestelde vragen-pagina. Waarschijnlijk vind je daar een antwoord op je vraag. 

Toch nog geen antwoord op je vraag gevonden? Stuur dan een mailtje met je vraag naar pakket@ambrassade.be.