#Jeugdwerkwerkt: een oproep voor een duurzaam perspectief

15/03/2017Tags: #jeugdwerkwerkt, pamflet, jeugdwerk, besparingen, politiek pamflet, De Ambrassade, Vlaamse Jeugdraad
Vandaag lanceert het Vlaamse jeugdwerk #jeugdwerkwerkt: een oproep voor een duurzaam perspectief voor kinderen, jongeren en hun organisaties. In het pamflet #jeugdwerkwerkt kan je lezen welke politieke daden we als jeugdwerksector we willen zien. We willen een oproep doen aan de beleidsmakers om de kracht van jeugdwerk te erkennen en volop te kiezen voor de groei ervan. Het pamflet werd bij de start alvast ondertekend door zo'n 60 jeugdwerk-organisaties. In het voorjaar van 2017 volgen meer acties onder de noemer #jeugdwerkwerkt, want u raadt het nooit: jeugdwerk werkt!
 
Lees het volledige pamflet, en ontdek welke organisaties het pamflet mee ondertekenen. (anno 15/03/2017 - de meest update versie van het pamflet, met bijgevoegde ondertekenaars vind je hier)
 

Een oproep voor een duurzaam perspectief

Het pamflet is een oproep om te investeren in een belangrijke sector, en heeft tot doel om beleidsmakers positief te beïnvloeden. De doelstelling moet dan ook zijn, om na jaren van besparingen in 2018 en 2019 volop voor groei binnen onze sector te gaan. De oproep en campagne lopen gelijk met de behandeling van de beleidsnota’s en de bijhorende enveloppes. Het is geen geheim dat een gezamenlijke eis om meer middelen voor een sector, ook dit beoordelingsproces positief hoopt te beïnvloeden.

Toekomstplannen #Jeugdwerkwerkt

Naast het verspreiden van het pamflet, zetten we de komende maanden dus sterk in op communicatie en lobby om de juiste mensen te overtuigen van de noodzaak om te investeren. We willen daarbij kunnen rekenen op de steun van de jeugdwerksector. Samen verspreiden we het pamflet. Wil je graag de naam van jouw organisatie ook onder het pamflet zien stuur? Stuur dan een mailtje naar simon.kenens@ambrassade.be. We verwachten een naam van directeur/coördinator/voorzitter en de juiste organisatienaam.

Meer informatie

Meer informatie over #Jeugdwerkwerkt vind je hier,
of contacteer simon.kenens@ambrassade.be.