Deel de zomerverhalen van jouw organisatie

13/06/2017Tags: #jeugdwerkwerkt, zomerverhalen, pers, jeugdwerk, kampzomer

Tijdens de zomer is het jeugdwerk op zijn best. Jullie verhalen & projecten zijn prachtig, maar krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen. Vertel ons het bijzondere of unieke verhaal dat jouw organisatie deze zomer schrijft en wij doen ons best om die bij de juiste mensen te krijgen.

Oproep: vertel ons jouw zomerverhaal

Een prachtig project. Een uniek kamp. Een nieuw aanbod dat perfect inspeelt op de maatschappij van vandaag. Jammer dat niet meer mensen weten waar jouw organisatie zoal mee bezig is. Het Vlaamse jeugdwerk zet elke zomer prachtig werk neer. Met De Ambrassade willen we jouw project en organisatie de aandacht geven die ze verdienen. Deel jouw verhalen met ons en geef ons verhalen om de Vlaamse pers te charmeren met het prachtig jeugdwerk dat we zijn. Succes gegarandeerd? Nope, maar beter goed geprobeerd, dan niet gedaan.

Deel je verhalen via dit formulier.

#Jeugdwerkwerkt

Onder de noemer #jeugdwerkwerkt starten we eerder dit jaar samen met de Vlaamse Jeugdraad een campagne voor meer aandacht voor het Vlaamse Jeugdwerk. We schreven - op basis van gesprekken en standpunten op de Commissie Jeugdwerk van De Ambrassade - een politiek pamflet: #Jeugdwerkwerkt. Zo'n 70 jeugdwerkorganisaties ondertekende dit pamflet. Het geeft helder weer welke politieke daden we willen zien. We willen een oproep doen om de kracht van jeugdwerk te erkennen en volop te kiezen voor de groei ervan. We riepen eerder zelfs op om het budget van onze sector op te trekken van 0,1% van de Vlaamse begroting, naar 0,12%. Peanuts toch?

Door tijdens de zomer de verhalen van het jeugdwerk te delen, willen we de kracht van deze sector extra in de verf zetten. Heel vaak worden prachtige projecten uit de grond gestampt, maar blijft er - door de beperkte middelen - geen tijd meer over om deze verhalen wereldkundig te maken. Doodzonde.

Help ons het verhaal over #jeugdwerkwerkt te vertellen, en deel jouw verhalen met ons.

Meer informatie

Sarah Latré - 0485 46 02 36 - sarah.latre@ambrassade.be