App Middelheimmuseum getest door jongeren

17/06/2016

Over het muurtje kijken kan bijzonder leerrijk zijn. Bij andere (jeugd)organisaties, bij andere sectoren of bij gewoon bij onwijs interessante bedrijven. Het lerend netwerk cultuureducatie experimenteerde dit werkjaar al om een echt lerend netwerk te worden.

Daarvoor sloeg het lerend netwerk cultuureducatie o.l.v. De Ambrassade de handen in elkaar met Cultuurconnect de collegagroep digitale bemiddeling en Vitamine C.

Op donderdag 16 juni werd door dit nieuwbakken leercollectief PickIt Up georganiseerd. Collega's uit de kunst-, erfgoed- en cultuureducatieve sector kwamen samen om naar elkaars en andermans cases te luisteren. Digitale Publieksbemiddeling met jongeren stond op de agenda. Bekijk hier het volledige programma.

Het Middelheimmuseum stelde er haar app voor waar ze de voorbij drie jaar aan hebben gewerkt. De app moet er o.a. voor zorgen dat jongeren op een makkelijke manier het museum kunnen bezoeken. Omdat communiceren met jongeren enkel kan door ook met hen in dialoog te gaan, lieten ze een aantal jongeren de app testen. In dit filmpje zie je het boeiende resultaat.

Sluit je aan bij het lerend netwerk cultuureducatie!

Ben je een cultuureducatieve organisatie in de jeugdsector en/of werk je als cultuureducatieve organisatie buiten de jeugdsector met kinderen en jongeren? Dan nodigen we je van harte uit op deze collegagroep cultuureducatie, waar je ervaring en informatie kan uitwisselen met anderen. Door ervaring en expertise met elkaar te delen, kunnen we elkaar versterken. Lees meer en ontdek de data van het najaar.