Netwerklunch met journalisten

26/01/2018 - 10:00 - 13:30

Jouw organisatie doet prachtige dingen, maar geen journalist die het ziet. Je stuurt wel eens een persbericht uit, maar echt respons is er niet. Je hebt grote ambities om jouw organisatie ook via de pers de aandacht te geven  die ze verdient, maar het lijkt er maar niet van te komen. Klinkt dit herkenbaar?

Goed nieuws, want De Ambrassade organiseert elk jaar een netwerklunch waar journalisten en jeugdwerkers elkaar kunnen ontmoeten en beter leren kennen. Onder het motto ‘een persoonlijke babbel is soms meer waard dan 10 onpersoonlijke mails’ krijg je tijdens deze netwerklunch de kans om contact te leggen met Vlaamse journalisten die bezig zijn rond jeugdwerk, jeugdbeleid, kinderen en jongeren… Het is een ideale gelegenheid om te netwerken en nieuwe contacten te leggen.

Voor veel journalisten is het jeugdwerk vaak onbekend en daarom (onterecht) onbemind. Zij zijn op zoek naar verhalen, persoonlijke contacten, experts over bepaalde thema’s, previews naar onderzoeken & geweldige projecten die jouw organisatie organiseert.

Jij houdt er concrete tips, inzichten & een persoonlijk netwerk van nationale journalisten aan over. En de journalist gaat naar huis met pagina’s vol verhalen & nieuwe contacten.

Doelgroep

Communicatiemedewerkers, –verantwoordelijken en coördinatoren van:

 • organisaties die erkend en/of gesubsidieerd zijn binnen het decreet Vlaams jeugd- en kinderrechtenbeleid;
 • Trusty-leden en Trusty-leden in aanvraag.

Programma

Perstalk (10u - 11u)

Wat maakt nieuws nieuws? VRT-journaliste Kathleen Holsbeeks - eindredacteur van het journaal - komt ons vertellen hoe de redactie te werk gaat. Hoe selecteren ze nieuws? Welke onderwerpen zijn hun soft spots? En hoe zorg je ervoor dat je als organisatie méér kans hebt om het nieuws te halen? 1 uur lang word je meegenomen in de werking van een redactie. Je krijgt praktische tips voor geschoteld hoe je een zinvolle relatie opbouwt met een nieuwsredacteur, en hoe je jouw projecten nieuwswaardig naar buiten brengt.

Perslunch (11u - 13u30)

Speeddate met de belangrijkste nieuwsredacties van Vlaanderen & Brussel. Breng je visitekaartjes en projecten mee. Leer de journalisten kennen en stel je projecten & verhalen van de nabije & verre toekomst voor. Tijdens het netwerken zijn er broodjes & soep voorzien.

Praktisch

 • Begeleiding: De Ambrassade (Sarah Latré: 02 551 13 86 - sarah.latre@ambrassade.be)
 • Datum: vrijdag 26/01/2017
 • Duur:
  • Perslunch: 11u00 - 13u30
  • Pers talk: 10u00 - 11u00
 • Locatie: BRONKS café (jeugdtheater), Varkensmarkt 15-17, 1000 Brussel - makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (locatie onder voorbehoud)
 • Catering: We voorzien koffie, thee, drankjes, soep en brood.
 • Prijs: € 20 per persoon, inclusief drankje en broodje