Betere Leeromgevingen

Scholen die kampen met fenomenen als schoolmoeheid, spijbelen en dropouts tonen aan dat kinderen en jongeren niet altijd opgroeien in de juiste leeromgevingen. In Vlaanderen verlaat een op de tien van de scholieren het secundair onderwijs zonder diploma, in Brussel is dat een op de vijf.

We willen dan ook dat alle kinderen en jongeren toegang hebben tot leeromgevingen waar ze hun talenten ten volle kunnen ontplooien, met voldoende experimenteerruimte. Lees meer in onze visietekst.

Een van die leeromgevingen is het jeugdwerk. Via het project Wereldspelers, waarbij jonge vrijwilligers uit het jeugdwerk activiteiten organiseren voor jonge vluchtelingen, achterhalen we wat LEER-kracht van het jeugdwerk is.

Nieuws

Op dinsdag 28 november organiseerde De Ambrassade de inspiratiedag wereldspelers waarbij we terugblikten op het project Wereldspelers en het woord gaven aan andere initiatieven die zorgen voor sterke...
Vandaag, op de inspiratiedag Wereldspelers, presenteren we jou 10 beleidsaanbevelingen voor meer vrijetijdskansen voor jonge nieuwkomers. WERELDSPELERS Twee jaar geleden bereikten ons via de media...
“De kinderen van de Chiro hebben mij Nederlands geleerd. In de jeugdbeweging word je gedropt in de oer-Vlaamse cultuur." Op 28 november komt Khalifeh meer vertellen over de rol die jeugdwerk kan spelen in het integratieproces van nieuwkomers.