Events organiseren

16/01/2018 - 10:00 - 16:00

Organiseer jij ook op regelmatige basis klein- en grootschalige evenementen? Zoals feesten, studiedagen, trefdagen en congressen? Wil je hierbij ook tijd- en kostenbesparend te werk gaan? Wil je de effectiviteit en de beleving van je evenementen verbeteren? Wil je leren hoe een stevig en aantrekkelijk event te organiseren, eentje dat past bij jouw organisatie?

Zo’n event vraagt een goede voorbereiding, een dosis creativiteit, organisatorisch vermogen, inzichten en technieken die vaak het verschil maken. Daarvoor nodigen we voor deze studiedag een aantal experts uit. We maken daarnaast ook ruimte om van elkaar te leren over succesvolle en minder succesvolle maar leerrijke events uit het verleden.

Programma

Om tegemoet te komen aan ieders noden en vragen, hebben we beslist twee trajecten aan te bieden. Bij je inschrijving zal je moeten kiezen uit één van de twee trajecten:

Traject 1 [AFGELAST wegens te weinig inschrijvingen]

Traject 2 [Gaat wel door!]

Voormiddag

Security – door Eventsure

Holy trinity events (deel 1) – door Peter Decuypere

Vergunningen – door Jos Meers

Rookverbod en drankverkoop aan minderjarigen – door FOD Volksgezondheid

Namiddag

Hoe duurzaam is je evenement? – door Jeroen Vereecke

Holy trinity events (deel 2) – door Peter Decuypere

Ethische codes bij fondsenwerving - door Ilja De Coster

Traject 1 [AFGELAST wegen te weinig inschrijvingen]:

Security:  Tijdens deze sessie geeft Eventsure antwoorden op al jouw securityvragen zoals: ‘hoe zet ik de social media kanalen van mijn organisatie in om ons evenement velliger te laten verlopen?’, ‘Mag ik vrijwilligers inzetten als security?’ en  ‘Hoe kan je omgaan met de terreurdreiging in de praktijk?’

Vergunningen: Jos Meers werkt bij Formaat vzw en is de allesweter als het aankomt op Wetgeving & verzekeringen. Hij overloopt een handige checklist van zaken waarmee je in orde moet zijn op je evenement.

Rookverbod en drankverkoop aan minderjarigen: Iets meer dan een jaar geleden nam de FOD Volksgezondheid een jongerenbrigade aan die het drankverkoop aan minderjarigen en het rookverbod undercover controleren op evenementen. Tijdens deze sessie leer je hoe je hiermee in orde bent op je evenement, maar ook wat je kan doen om je lokale afdelingen te ondersteunen.

Hoe duurzaam is je evenement? Jeroen Vereecke, organisator van Boomtown, legt uit wat een duurzaam evenement kan zijn en hoe je je medewerkers, vrijwilligers, publiek, sponsors en overheden meekrijgt in het voeren van een duurzaam evenementenbeleid.

Ethische codes bij fondsenwerving: Ilja De Coster werkt als zelfstandig consulent fondsenwerving en is medewerker fondsenwerving voor Amnesty International Vlaanderen. Hij vertelt hoe je voor je evenement ethische partnerschappen kan aangaan.

Traject 2 [Gaat wel door!]:

Holy Trinity Events: Peter Decuypere is de founding father van onder meer het bekende festival I Love Techno in Gent en de internationaal vermaarde club Fuse in Brussel. Tijdens deze workshop, die de hele dag duurt, neemt hij je mee in de hedendaagse trends uit de evenementensector. Vandaag neem je als bezoeker deel aan twee evenementen: het real-time-event en het conversatie-event. Dit tweede vindt plaats online. Zijn sessie legt uit hoe je beide evenementen kwalitatief kan managen.

Na afloop van de sessie ontvang je gratis het boek Holy trinity Events van Peter Decuypere zodat ook je collega's inspiratie kunnen opdoen!

Doelgroep

Medewerkers van:

  • Organisaties die erkend en/of gesubsidieerd zijn binnen het decreet Vlaams jeugd- en kinderrechtenbeleid;
  • Trusty-leden en Trusty-leden in aanvraag;
  • Federaties van zelforganisaties van etnisch-culturele minderheden.

Praktisch

  • Begeleiding: De Ambrassade i.s.m. Peter Decuypere
  • Data: 16/01/2018
  • Duur: 9u30 - 16u30
  • Locatie: De Buren (Leopoldstraat 6)
  • Max. aantal deelnemers: 50
  • Prijs: € 75
  • Vragen/opmerkingen: jasmien.schutz@ambrassade.be of 02 551 13 91