Collegagroep Diversiteit on tour (Januari 2018)

17/01/2018 (Hele dag)

De collegagroep diversiteit wil diversiteits- en andere medewerkers ondersteunen in het opzetten van een geïntegreerd diversiteitsbeleid in én met hun organisatie. We merken dat het helpt om met je cases buiten je organisatie te treden en uit te wisselen met andere concullega’s.
Zou je graag weten hoe andere gelijkaardige collega’s jouw cases zouden aanpakken? Wil je ervaringen uitwisselen rond het thema diversiteit? Wil je samen met collega’s op zoek gaan naar oplossingen? Ben je op zoek naar een aantal kapstokken om echt werk te maken van diversiteit in én met jouw organisatie? Dan is deze collegagroep iets voor jou.

We verdiepen ons iedere bijeenkomst in een specifiek thema met inspiratie vanuit zowel de theorie als de praktijk. De nieuwe visie op diversiteit hanteren we als richtinggevend kader. Een geïntegreerd diversiteitsbeleid vertrekt vanuit het eerste kwadrant (de strategie van meer en meer gelijke mogelijkheden op organisatieniveau). Van daaruit gaan we op pad en laten we ons inspireren. We stellen ons open naar andere strategieën en spelen zo in op de uitdagingen van onze superdiverse samenleving.

We koppelen telkens een inspirerende spreker met een bepaalde expertise aan een thema, waarna we onze eigen ervaringen hierrond uitwisselen en met elkaar in discussie gaan. We gaan op zoek naar concrete pistes waarmee we nadien verder aan de slag gaan in en met onze organisaties. 

In tegenstelling tot de vorige collegagroepen diversiteit, organiseren we deze reeks in open aanbod. We hopen het thema diversiteit zo open te trekken naar andere functies zoals communicatie-, vormings-, beleidsmedewerkers,.. binnen een organisatiebeleid.

Om interessante praktijken met betrekking tot diversiteit te leren kennen, zullen de bijeenkomsten zoveel mogelijk op locatie plaatsvinden.

Praktisch

  • Begeleiding: De Ambrassade (Don Pandzou: 02 551 13 377 – don.pandzou@ambrassade.be)
  • Data: 21/09/2017 – 09/11/2017 – 17/01/2017 – 15/03/2018  – 17/05/2018 
    Inschrijven per aparte datum
  • Locatie: Nog te bepalen
  • Max. aantal deelnemers: 15
  • Prijs: € 30 per moment